donderdag 17 oktober 2013

Kahvaltida kavurma yiyen vatandas; candir!

Oncelikle kurban bayraminizi en icten dileklerimle kutluyorum. Kurban bayraminin en ozel ani o gunku kahvaltida herkez namazdan doner donmez hayvanin en lezzetli bolgesi olan sirt bolgesinden et kavrulur ve o kahvaltida ana yemegim odur herkes icin. Ba-yi-lir-im!!


Gelelim sosyal medyada hayvan severlerin sitemlerine.. Hayvan katliami dediler bunun adina. Kurban bayraminda tepkiler peki hayvanlarin oldurulmelerinden mi kaynaklaniyor diye sordum kendime. Lakin bayramin gordugu bu tepki sorunu yasayan, olenin kendisi olduguna gore, olen koyunumuzun veya baska bir gunde, sokakta yada mezbahada kesilmesi bu koyunun acisinin derecesini degistirmez kanisina vardim. Bu ne demek oluyor, hayvan severlerin verdigi tepki insanlarin koyunlarla kurduklari empati degildir. Bence sadece nedeni ortalikta oldurulmesi, ve bu manzara karsisinda insanlarin istem disi empati kurup rahatsiz olma sebebidir. Sucuk, salam, sosis ve gun geldiginde kavurmalari yiyelim  ve lezzetinde fabrikada plastikten uretiliyormuscasina damak tadimizdan hic odun kaybetmeyelim.. aman kimseler duymasin, gormesin, soz konusu olmasin o zaman problem yok bu vatandaslarimizda.

Inekler girtlaklarindan kesilsin, koyunlar can cekissin biz gormeyelimde ne olursa olsun. Bu zihniyet ''bana dokunmayan yilan bin yil yasasin''dir. Somurulen Afrika, Asya'da dunyanin her bir kosesindeki varoslarda kalip disari cikamayan insanlar hakkinda bu millet nasil rahatsa, hayvanlar da mezbaha disinda oldurulmedikleri muddetce hem salamlari hem sosisleri lupletecek hemde kendilerini uygar ve insancil sayacaklar, al gulum ver gulum diyerek neseli bir telas icinde yasantilarini surdurecekler. Uygarlik dedigimiz sey: yaptigi ayibi yorgan altinda tutuyor haberiniz olsun!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten